Recordem que la dotació del premi és de 3.000,00 € i la publicació de l’obra. També se’n publiquen algunes obres finalistes, si l’editorial ho estima oportú. La publicació de les obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions (del grup Edicions Bromera) i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
A pesar que es va ajornar la reunió del jurat del Premi per motius de la Covid-19, finalment la Mancomunitat va decidir reprendre el normal funcionament i atorgar el Premi.
Celebració del Dia de l’Orgull de la Safor, dissabte 28 de juny de 2020
El jurat d’aquesta edició està format per Artur Ahuir (membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), Ma. Jesús Bolta (guanyadora de l’edició anterior), Gonçal López-Pampló (d’Edicions Bromera), Fina Masgrau (escriptora) i Joan Portell (escriptor i crític literari). El jurat presidit pel President de la Mancomunitat, reunit el dilluns 15 de juny per videoconferència, va decidir atorgar per unanimitat el premi a l’obra Heli Argilés i la roca segelladora, d’Esther Climent Gosp d’Oliva (València), per ser un relat ben escrit i estructural, original i graciós. El text fa referència a les nostres tradicions, ens fa una visita a la ciutat de València amb les curiositats de la València antiga, i barreja la fantasia i la realitat.
El Calaix Jove de la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha posat en marxa un programa de formació juvenil
BIOBIBLIOGRAFIA
El departament de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i l’Ajuntament de Villalonga desenvolupen el Programa Jove Oportunitat (JOOP)
Esther Climent Gosp va nàixer a Oliva el 1995. Graduada en Odontologia per la Universitat de València, compagina la seua professió amb la seua dedicació a l’escriptura. Ha participat com a col•laboradora habitual en Gargots Revista Literària, i actualment forma part del seu consell editorial. Gargots és una revista literària que té com a objectius promocionar i fer visibles a nous joves escriptors del País Valencià. També, forma part de Saforíssims, Societat Literària. Apareix com l’autora més jove recollida a Gandia, Capital Literària: Antologia de textos actuals de la Safor-Valldigna (Lletra Impresa Edicions, 2018). A més a més, alguns dels seus relats han estat publicats a Núvol, el digital de cultura (Foc, 2014; Cos en blanc, 2017). El relat curt, l’haiku i la tanka són les formes principals de les seues creacions.
HELI ARGILÉS I LA ROCA SEGELLADORA – SINOPSI
Helena Argilés en agafar amb el seu iaio l’autobús al centre un matí de principi de setembre, no s’imagina que es dirigeix més enllà del cor de València i que comença així, en realitat, el seu viatge cap a un destí inesperat. Durant el trajecte, a través dels ulls de la protagonista, descobrim que la seua València és la València que nosaltres coneixem, però ha conservat les muralles intactes i l’aigua del riu Túria encara creua la ciutat. No és casualitat. Heli descobrirà la funció ancestral dels murs i els poders de l’aigua, tot endinsant-se en una València subterrània que amaga secrets en cada racó. Precisament, amb l’aigua, Heli comparteix una connexió especial i misteriosa. A dues passes de la seua parada, la de la Plaça de la Reina, Heli trobarà respostes a aquest enigmàtic nexe, però també li sorgiran noves preguntes, dubtes, i sentirà por i il•lusió alhora. Sota la plaça s’amaga Segell: Acadèmia Secreta d’Enigmes, Guisats, Espantacriatures i Llegendes. La seua nova escola. Descobrirà que descendeix d’un llinatge encarregat d’assegurar la separació del seu món del dels éssers assenyats no humans i formes animals especials: Els Guardians del Segell. Les criatures de les rondalles i llegendes són reals! Entre branques de saurí, excursions a l’horta, cullerots de fusta, morters, danses i beuratges impossibles d’engolir, Heli aprendrà que hi ha un món ocult dins del seu i que depén d’ella i dels seus companys que no es perda en l’oblit. Prompte haurà d’enfrontar-se a la seua primera missió! L’ajudaran el misteriós vincle que l’uneix a l’aigua, els seus nous amics i una fantàstica criatura que habita en un paratge preciós de la nostra geografia.
Informa Gabinet de premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor
La Safor, 19 de juny de 2020