La Mancomunitat de Municipis de la Safor, a través de l’Agència de Promoció del Valencià, participa en la campanya «Valencià per la igualtat» amb l’edició de la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local, subvencionada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Aquesta proposta té com a objectiu modificar la forma d’expressar-se en l’Administració local, en concret, i en la societat, en general, a fi de canviar la percepció cap a una realitat més igualitària i integradora; ja que el llenguatge sexista invisibilitza i oculta, imposa categories i discrimina.
Per tal de contribuir a la consecució d’una societat més justa, la Mancomunitat contribueix a l’assoliment d’aquest canvi social i lingüístic tan necessari amb la distribució de la Guia a tots els serveis de la Mancomunitat i als ajuntaments mancomunats, per a ajudar a tot el personal a usar un llenguatge igualitari en el seu treball diari.
El llenguatge és un espill de la societat que l’utilitza. És per això que el fet que hi haja marques discriminatòries en l’ús del llenguatge és un clar reflex de la realitat actual. Ara bé, la Mancomunitat considera que totes aquestes pràctiques lingüístiques poden ser modificades i eliminades. El canvi és possible; ja que la llengua és arbitrària. És a dir, les normes lingüístiques les estableixen les persones i, per tant, són susceptibles de ser modificades. La llengua és un instrument viu en constant evolució que s’ha d’adaptar a les noves necessitats de la societat; una societat més igualitària i justa.
En definitiva, la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha començat el camí cap a l’adopció de les accions necessàries per a promoure i garantir la igualtat entre dones i homes de manera real i efectiva.
Informa Gabinet de Premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor
Deja un comentario