L’OFICINA DE TURISME DE SIMAT REP EL DISTINTIU SICTED DE QUALITAT TURÍSTIC
Simat acull el pròxim Clínic de futbol femení de la SaforCens electoral 26 de maig
L’Ajuntament de Simat de la Valldigna va rebre el 27 de febrer el distintiu SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions), que atorga la Secretaria d’Estat de Turisme, en reconeixement al compromís per la millora contínua de la qualitat. L’acte de lliurament del distintiu es va celebrar al monestir de Sant Jeroni de Cotalba (Alfauir) i van assistir-hi l’alcalde, Víctor Mansanet, qui va recollir el diploma acreditatiu, i el regidor de Turisme, Joanvi Bañuls.
Simat es manifesta a València per la defensa dels cítrics valenciansPer a Mansanet, este reconeixement “representa un premi a la labor que es fa des de l’Oficina de Turisme de Simat”, que dirigeix la tècnica Sara Pastor Langa. L’edil de Turisme, Joanvi Bañuls, mostra la seua satisfacció per eixa distinció i indica que esta constata “la gestió que des de el nostre Consistori es fa per promocionar el turisme local”.
Simat compta amb un important oferta turística, tant cultural com d’oci. De fet, el nombre de visitants al Monestir de Simat ha augmentat considerablement després de la pandèmia, i també s’ha incrementat el nombre d’usuaris i usuàries de les rutes i senders naturals, alguns d’ells amb el valor afegit de contenir un marcat caràcter cultural, com són els arcs de la Ruta dels Burros, amb quatre arcades del segle XVIII ―la darrera de les quals va ser descoberta fa uns dies― que abastien d’aigua de la Font del Cirer al Monestir.
L’oferta turística de Simat “resulta prou variada i és molt atractiva, per la bellesa del paisatge i el valor historicoartístic del seus monuments més importants, com són el Monestir cistercenc i la mesquita de la Xara”, l’única del País Valencià que encara conserva el minaret.
Cal dir que l’Ajuntament de Simat forma part de l’Itinerari i la Ruta dels Borja, una iniciativa cultural i turística de la Generalitat Valenciana que recull l’empremta i esplendor de la família valenciana més universal, els Borja. Simat també forma part de xarxa Pobles Màgics d’Espanya, creada per l’Institut de Desenvolupament Local i Estudis Socials, i impulsa, junt amb els altres municipis de la Mancomunitat de la Valldigna (Barx i Benifairó de la Valldigna), el Centre Internacional de Música Medieval, que dirigeix la investigadora i cantant Mara Aranda. Finament, Simat forma part de la Ruta dels Monestirs, una senda de Gran Recorregut (GR-236) i ruta cultural que uneix cincs històrics monestirs de les comarques centrals del País Valencià.