Reivindiquem els drets del col·lectiu LGBT
Tots els 28 de juny celebrem en diferents parts del món el Dia de l’Orgull LGBT per conmemorar els disturbis que es van produir al pub Stonewall (Nova York) i que van marcar l’inici de la lluita pels drets dels homosexuals. En este local situat a Greenwich Village, la policia de Nova York va realitzar durant eixa matinada una batuda policial que va acabar amb una sèrie de manifestacions i incidents violents que es van perllongar durant diferents dies. Eixa data va ser marcada com el moment en què este col·lectiu va començar la seua lluita contra el sistema legal, policial i social.
Cal tenir en compte que durant els anys 60, hi havia pocs llocs que acolliren a este col·lectiu i, per això, les batudes policials eren habituals.
Les primeres marxes per conmemorar esta data es van produir al 1970 a Nova York i Los Ángeles i, poc a poc, han anat sumant-se diferents ciutats del món. Tot i que este col·lectiu ha aconseguit alguns drets, encara pateixen rebuig per part de la societat. A tall d’exemple es pot mencionar el tiroteig que es va produir a un club gai d’Orlando al 2016, on van ser assassinades 50 persones. A més, dia a dia, moltes persones s’enfronten a agressions i insults.
Fa 30 anys, la Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat del seu llistat de malalties mentals. Però encara són molts els països en què ser lesbiana, gai, bisexual, transgènere o intersexuals suposa una greu discriminació diària i, tot i que este col·lectiu ha aconseguit molts drets, encara queda molt de camí per recòrrer i així aconseguir una igualtat efectiva i real.
Al 2019, Espanya es trobava situada al lloc 11 del rànquing europeu sobre la situació dels drets de les persones LGBT. L’article 14 de la Constitució Espanyola prohibeix la discriminació per qualsevol condició o circumstància personal o social, entre les quals es troba l’orientació sexual o identitat de gènere. Tot i això, a hores d’ara, encara no existeix una legislació relacionada amb els drets de les persones LGBT a tot el territori estatal.
Des de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna ens sumem a esta celebració per reivindicar els drets d’este col·lectiu i esperem que algun dia no haguem de celebrar este dia, ja que això suposarà que s’ha aconseguit esta reivindicació. I, a més, volem recordar que al nostre municipi hi caben tots els tipus d’amor i, per això, no tolerarem cap actitud discriminatòria entorn este col·lectiu.
Regidoria d’Igualtat